Care sunt principalele diferente intre manusile de latex, vinil si nitril
Manusile de protectie sunt folosite in foarte multe industrii de activitate, dar si in gospodarii, ca accesorii de menaj.
eProtectie pune la dispozitie diferite modele si tipuri de manusi de unica folosinta sau reutilizabile.
Iata care sunt acestea si care sunt deosebirile dintre ele:

Manusile din latex
Exista manusi latex in mai multe variante.
Un prim model este reprezentat de cele de protectie, care au latex in zona palmei si a degetelor.
Ele pot fi folosite intr-o varietate de domenii, servind diferite scopuri.
Cele mai importante patru avantaje pe care le au aceste produse, se refera la gradul de protectie pe care il au si se concretizeaza prin:
- rezistenta ridicata la rupere sau intepare,
- protejarea impotriva taieturilor,
- asigurarea aderentei.
Aceste caracteristici le fac perfecte a fi folosite in activitati precum: gradinarit si agricultura, piscicultura si vantoare, in tamplarie si industria mobilei, precum si in service-urile auto, constructii sau logistica si transporturi.
Pe langa latex, ele manusile de protectie mai au in componenta lor si materiale precum bumbac si poliester, pentru a fi durabile si confortabile.

In cadrul magazinului nostru online exista manusi din latex pudrate sau nepudrate, care sunt de unica folosinta si se gasesc in diferite culori si marimi.
De asemenea, au marele avantaj de a fi ambidextre.

Manusile din vinil
Utilizate cel mai adesea pentru manipularea si procesarea alimentelor, ele sunt totusi frecvent intalnite si in saloanele de masaj, in saloanele si cabinetele medicale, in gradina si in bucatarie.
Aceste manusi au proprietati antistatice si sunt rezistente la grasimi si la alcool.
Purtand acest tip de manusi este redus riscul de aparitie a leziunilor sau sensibilitatii pielii, prevenind reactiile alergice la substantele periculoase pentru piele.
Ca si manusile din latex, ele se gasesc in variante pudrate cu amidon de porumb, dar si nepudrate pentru persoanele care sunt alergice la acest fel de compusi.
Manusile de vinil de pe eProtectie.ro sunt testate si certificate pentru industria alimentara, purtand garantia sigurantei “Food Safe”.
Cele de culoare albastra,sunt preferate si sunt destinate sporirii vizibilitatii si evitarea contaminarii accidentale cu bucatile lor componente, insa exista de asemenea si manusi din vinil transparente.

Manusile din nitril
Manusile din nitril sunt cele mai rezistente dintre toate cele trei tipuri de manusi la care facem referire.
Acestea sunt folosite in industria alimentara, pentru manipularea si prelucrarea produselor, fiind certificare pentru contactul cu alimentele.
Cele nepudrate sunt o alegere potrivita pentru persoanele alergice la latex sau la pudra, si pot fi folosite in medicina, ca manusi pentru efecturea procedurilor cu risc ridicat, la fel si pentru serviciul de ambulanta.
Alte modele sunt destinate unei prinderi si fixari perfecte, sau a protectiei impotriva sustantelor toxice din produsele de curatare precum detergentii, asigurand rezistenta mare la baze, hidrocarburi si acizi.

Pentru dotarile saloanelor de infrumusetare, sau cabinete stomatologice pot fi folosite si manusile din nitril Soft strech, care sunt foarte catifelate si aproape la fel de flexibile ca si latexul.
Ele asigura protectie antichimica, previn iritatiile pielii si dermatita si se pot folosi si in domeniul alimentar.

Beneficiaza de lichidari de stoc la manusile de protectie de pe www.eProtectie.ro